Fotografie

 

Ik fotografeer al vanaf mijn tienerjaren. Foto's die ik met mijn analoge Praktica MTL 5 maakte ontwikkelde in mijn eigen doka (donkere kamer) en drukte ze vervolgens in zwart-wit af. Het langzaam zien opkomen van het beeld in het ontwikkelbad fascineerde me. Mijn liefde voor dit geweldige medium is nooit meer overgegaan. 

In 2005 maakte ik de overstap naar digitale fotografie (NIKON D70S) en tegenwoordig fotografeer ik met de NIKON D500. De doka is vervangen door Adobe Lightroom Classic en Adobe Photoshop CC.

 

Mijn streven is om al tijdens het maken van de foto een zo goed mogelijk resultaat te creëren. Statief en filters zijn dan onontbeerlijk. De nabewerkingen probeer ik zo minimalistisch mogelijk te doen, hoofdzakelijk kleuraanpassing en verscherpen.

Wat is zo leuk vind aan fotograferen is dat je nooit uitgeleerd bent. Er is altijd wel een uitdaging om iets nieuws te proberen! 

 

 

Achtergrond

Mijn naam is Anton Steenbergen (1967) en ik woon in de kop van Drenthe. Een schitterend gebied met een rijke historie. Je vindt hier zand- en veengronden, heidevelden en beekdalen omringd door brinkdorpen, zeer divers voor fotografie. Deze bijzondere afwisselende landschappen vinden hun basis in de laatste ijstijd. En, niet te vergeten, de Waddenzee (UNESCO-werelderfgoedlijst) is vlakbij.

Ik heb elektrotechniek gestudeerd en ben in het dagelijks leven werkzaam als manager bij Enexis. 

 

 

Apparatuur

Objectieven

Prime

Sigma 30 mm f/1.4 ART

Nikkor 50 mm f/1.8

Tokina 100 mm f/2.8 Macro

 

Zoom

Nikkor 10-24 mm f/3.5 – 4.5

Tamron 17-50 mm f/2.8

Sigma 70-200 mm f/2.8

 

Filters

LEE .6ND Hard Grad (2 stops)

LEE .6ND Soft Grad (2 stops)

LEE .9ND Hard Grad (3 stops)

LEE .9ND Soft Grad (3 stops)

LEE Little Stopper (6 stops)

LEE Big Stopper (10 stops)

LEE Landscape Circular Polarizer